Actueel Beleid Vogels Foto's Belvedere Links Contact

Natuur- en milieuco÷peratie Rivierduingebied

  26.03.2010 Ooievaarsnest overgedragen aan lid van Natuur en Milieuco÷peratie Rivierduingebied.

Onder een stralende voorjaarszon is woensdag 17 maart een ooievaarsnest overgedragen aan de familie Jan Cees en Manita Vogelaar te Lelystad. Dit gebeurde onder toeziend oog van een aantal leden, door de voorzitter van de Natuur en Milieuco÷peratie Rivierduingebied dhr. Maarten Schoone.


De aanleiding van dit gebeuren ligt in het feit dat de co÷peratie participeert in een windmolenproject van de familie Vogelaar. Bij voldoende wind deelt de Natuur en Milieuco÷peratie mee in de opbrengst. Met dit geld kan de co÷peratie nog weer meer doen met natuurbeheer in het Rivierduingebied. Als dank hiervoor ontving de familie Vogelaar als klein gebaar een groot ooievaarsnest. De maker van het nest, medelid Aart de Kuiper kwam nog met een verrassing in de vorm van een vogelhuisje, dit om de huisvesting van de vogels in de buurt van de Plavuizenweg nog verder te optimaliseren.


Al met al een kleinschalige feestelijke gebeurtenis in een toch al positieve periode voor de tienjarige Natuur en Milieuco÷peratie Rivierduingebied, omdat een week eerder het ingediende gebiedsplan goedgekeurd werd door de Provinciale Staten van de provincie Flevoland. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan zal er koninginnedag weer de al bijna traditionele fietstocht plaatsvinden. Op zaterdag 3 juli wordt er in het Rivierduingebied een Rivierduindag gehouden, dit is een boer en natuurdag om de burger o.a. te laten zien wat boeren met de natuur kan betekenen.16.04.2010 Ooievaarsnest in gebruik.

Reeds binnen vier weken zijn zowel ooievaarnest als nestkast van familie Vogelaar dankbaar in gebruik genomen. In de nestkast broedt een valkenpaar.

Overige artikelen.
 
Nieuws 22.03 Het eerste kievitsei

08.07 Uitreiking Rivierduinboek
24.01 Natuurbelevenissen
11.01 Jaarverslag 2019
11.01 Waarnemingen libellen
03.01 Waarnemingen vlinders
18.07 Zomerwandeling
10.05 De vos en de kievit

Waarnemingen

laatste waarneming
03.01 Vlinders '16-'20
Volg hier alle waarnemingen LIVE

Agenda

16.04-01.05 Kalverschuur geopend
16.04-07.05Tulpenroute
16.04Tulpenloop kalverschuur
16.04-01.05Tulpenwandeling


 ę NMC Rivierduingebied


Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied

adlus advisering                     Vrienden van het Rivierduingebied                     Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het RivierduingebiedOok vriend worden?