Actueel Beleid Vogels Foto's Belvedere Links Contact

Natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied

 
  Warme Kerst Groeten uit het Rivierduingebied.

Met een zucht zet ik het laatste potje met stoofpeertjes in een doos en breng het vervolgens naar zolder. We hebben hier geen kelder zoals in onze vorige woning dus gaat de doos naar zolder bergruimte genoeg onder de dakpannen.

Op mijn knieen tel ik met genoegen de vele kartonnen dozen vol potjes met stoofpeer, zoete peer en appelmoes, zo daar komen we de winter wel mee door en ik kan nog flink uitdelen. `s Middags even naar de supermarkt, ik heb niet zoveel nodig denk ik altijd maar ja die aanbiedingen he en het is zo makkelijk en voor ik het weet is mijn kar alweer bijna vol. Bij de kassa kijkt de kassadame me lachend aan en telt de stapel rookworsten die hoog boven het wekelijkse brood uit torent, ze heeft nog aan mij gedacht zegt ze, toen de worsten 2 voor 1 prijs kostten.

Ik sta bekend als de snertjuf, nadat ik een aantal weken geleden flink had ingeslagen bij een aanbieding voor erwtensoep. In het nieuwe jaar gaan we in het Rivierduingebied weer een snertwandeling maken, dus dacht ik voor straks , alvast.......ja inderdaad.....en alles in mijn autootje, een doos vol spliterwten 4 selderijknollen en 60 kilo aan uien en dan nog mijn eigen boodschappen!

Eind van elke week staat er weer een pan met bonensoep of snert klaar, lekker voor een drukke zaterdag en voor de vrijwilligers die helpen om van de kalverstal een ontvangst en informatie centrum te maken. Thuis gekomen rest mij enkel nog de nieuwe voedsel voorraad in de koel- en provisiekast te zetten.

De vorderingen in de Kalverschuur zijn nu goed zichtbaar, er zijn mooie kunststof deuren geplaatst achter de staldeuren zodat bezoekers fijn naar buiten kunnen kijken naar ons mooie bos en toch tochtvrij zitten. De vloer is bijna glad bestraat en ons wc-tje schiet ook op.

Buiten gaat het me niet snel genoeg maar onze buurman heeft alvast een ouderwetse waterbak voor ons neergezet en de singel gesnoeit. Samen gaan we daar fijn een mooie houtwal van maken voor de vogels en... als buffer om kinderen uit de sloot te houden !

Uit de akkerstroken met wilde bloemen heb ik al heel wat zaden verzameld, zitten we er straks kleurrijk bij, goed voor de insekten, knaagdieren zoals muizen ( ja ze horen `buiten` natuurlijk) en vogeltjes.

De opkomst voor een workshop vogelvoederkrans viel wat tegen, ik denk dat iedereen druk was met st.nicolaas inkopen ach en de vogels hebben nu ook nog geen nood he! zolang het niet sneeuwt en een vogelkrans maken kan volgend voorjaar best nog eens toch? de mijne is al half leeggegeten hoor! Kerststukken maken zal zeker meer mensen aanspreken, drie grote emmers met mooie moskussens staan klaar daar wilde ik best het dak voor op, koffie, thee de gluwein en het buitenvuurtje zijn heet dus dat word genieten !groeten oma stien.   
 
Nieuws

16.04 Foto's tulpenloop '22
22.03 Het eerste kievitsei

Waarnemingen

laatste waarneming
03.01 Vlinders '16-'20
Volg hier alle waarnemingen LIVE

Agenda © NMC Rivierduingebied
16.04-01.05 Kalverschuur geopend
16.04-07.05Tulpenroute
16.04Tulpenloop kalverschuur
16.04-01.05Tulpenwandeling


Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied

adlus advisering                     Vrienden van het Rivierduingebied                     Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het RivierduingebiedOok vriend worden?