Actueel Beleid Vogels Foto's Belvedere Links Contact

Natuur- en milieuco©peratie Rivierduingebied

  Laatste nieuwsSWIFTERBANT - Natuur- en Milieucoöperatie Rivierduingebied heeft de Groene Pluim 2018 van Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF) gewonnen. De historische beleefactiviteiten van het gebied ten noorden van Swifterbant moeten de prijs delen met het Waterloopbos in de Noordoostpolder.

De pluim is gisteren overhandigd aan de voorzitter van natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied door NMFF-directeur Vera Dam.

De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor een groen Flevoland. Dit keer was het thema ‘Het groene erfgoed in Flevoland’. Vera Dam noemde het Rivierduingebied een toplocatie waar het groene erfgoed zichtbaar wordt voor de recreant: „Beide zijn prachtige ambassadeurs voor Flevoland.”

Deze prijs van Natuur- en Milieufederatie Flevoland wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor een groen Flevoland. Dit jaar werd daarbij gekeken naar initiatieven waarmee het groene erfgoed in de provincie zichtbaar werd gemaakt. In totaal waren er dertien genomineerden.

Natuur-en Milieucoöperatie Rivierduingebied krijgt de Pluim onder meer voor de inzet om de restanten van de prehistorische Swifterbantcutuur zichtbaar te houden. Bij de aanleg van het Rivierduingebied, ten noorden van Lelystad en Dronten, werden de restanten blootgelegd van de oeroude leefgemeenschap. Via onder meer aangelegde wandelpaden zijn sporen van de prehistorie terug te zien in de grondlagen.

Natuurmonumenten krijgt de prijs voor het behoud en ontwikkeling van het openluchtlaboratorium van het Wateloopbos in Noordoostpolder. In het bos zijn honderden onderzoeken uitgevoerd naar het gedrag van water. Zo zijn er onder meer restanten te vinden van het onderzoek naar de Deltawerken in Zeeland. De oudste modellen dateren uit de jaren vijftig. Met de komst van de computer werd dit veldwerk overbodig. In 1996 sloot het laboratorium en het raakte in verval tot Natuurmonumenten de plek kocht. Via wandelroutes worden bezoekers langs de modellen van de waterwerken geleid, die nu als ruïne in het bos liggen.

Dit jaar waren 13 intanties of personen genomineerd voor de Groene Pluim.Foto's door Joke Stuurman


←   archief     activiteiten   →
 
Nieuws

6-5  Eerste jonge kieviten

Waarnemingen

laatste waarneming
03.01 Vlinders '16-'20
Volg hier alle waarnemingen LIVE

Agenda © NMC RivierduingebiedVrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied

adlus advisering                     Vrienden van het Rivierduingebied                     Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het RivierduingebiedOok vriend worden?