Actueel Beleid Vogels Foto's Belvedere Links Contact

Natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied

  03.05.2013 Volop actie in de Kalverschuur

In de week van 22 tot 27 april was er veel actie in en om de Kalverschuur. Bijna alle groepen van de basisschool De Branding kwamen naar de Kalverschuur. Door de school was er namenlijk een z.g. projectweek georganiseerd, en hiervoor kwamen ze naar de Visvijverweg.

De dames Christine Rill en Martine Schoone hadden samen met de activiteitencom van de NMC voor drie dagen een programma gemaakt.

De kleinsten konden lekker kliederen met verf en maakten allerlei kunstwerken die eerst werden opgehangen in de kalverschuur en later werden gebruikt voor de wagen voor de optocht in Swifterbant.

De middengroepen werden bezig gehouden met verschillende soorten aarde, hieruit konden leren hoe de grondlagen in het Rivierduingebied er uit zien, uit deze is af te lezen wat er het verleden is gebeurd en wat de oude geschiedenis geweest is.

Ook de oudere groepen leerden van deze geschiedenis door een wandeling in het gebied, waarbij verteld werd hoe de Swifterbantman met zijn familie zo’n 7000 jaar geleden heeft geleefd en gewoond in het Rivierdiduingebied.

Al met al een drukke maar erg leerzame week voor de kinderen, ze hebben erg genoten van de sfeer en gaven aan dat ze graag weer een keer terug willen komen. En de dames die het allemaal begeleiden waren moe maar erg voldaan.

Ook werd er op dinsdagavond nog een workshop gehouden over oranje bloemstukken, hiermee werden de al wat ouderen tussen de 20 en 70 jaar mee bezig gehouden.

Tussen alle drukte door werd er door de Zonnebloemgroep uit Swifterbant ook nog een bezoek gebracht aan de Kalverschuur, deze waren een stuk rustiger dan de kinderen, maar ook deze moesten worden bezig gehouden, hierbij werd assistentie verleent door de heer Andre Kerkhoven die enthousiast kan vertellen over de oergeschiedenis van het Rivierduingebied.Klik hier voor de foto's.

Overige artikelen.
 
Nieuws

6-5  Eerste jonge kieviten

Waarnemingen

laatste waarneming
03.01 Vlinders '16-'20
Volg hier alle waarnemingen LIVE

Agenda © NMC Rivierduingebied


Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied

adlus advisering                     Vrienden van het Rivierduingebied                     Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het RivierduingebiedOok vriend worden?